Wij geloven dat kunst bezieling brengt binnen een ruimte, hetgeen vervolgens uitnodigt tot conversatie. We sporen u aan om Maison Haas Hustinx te bekijken als een gesamtkunstwerk, een combinatie tussen de stromingen van kunst, design en interieurarchitectuur die tracht een voortzetting te vormen van het levendige culturele verleden. Onze visie tot het verjongen van het eclectische Maison Haas Hustinx en haar kleurrijke geschiedenis is terug te zien in de diepgaande renovatie die heeft plaatsgevonden in de afgelopen jaren. Door de essentie van de Maisons, per begin 2020, aan te vullen met een Spa-Wellness, culinaire ervaringen en kunst exposities, zijn we momenteel hard op weg naar de afronding van het fundament van dit gesamtkunstwerk. Als een continuatie van de ‘salon de thé’ activiteiten georganiseerd door Madam Haas en de ontdekkingsreizen en fotografische werken van Alphons Hustinx, focussen wij erop dat hun visies mogen weergalmen in onze jaarlijkse exposities.
Wij geloven dat kunst bezieling brengt binnen een ruimte, hetgeen vervolgens uitnodigt tot conversatie. We sporen u aan om Maison Haas Hustinx te bekijken als een gesamtkunstwerk.
Vanwege haar experimentele kijk op het artistieke proces kan ieder werk van Anne Büscher (Stuttgart, 1991) worden gezien als een artistiek experiment waarmee zij de perceptie van de gebruikte materialen en technieken zichzelf laat overstijgen. Door het ongeziene onder de aandacht te brengen creëren haar werken een bredere kijk op de wereld. Dit laat nieuwe manieren toe om naar de werkelijkheid te kijken en tegelijkertijd geeft het de kans aan vergankelijke materialen zoals wind en daglicht om hun stempel te drukken op het werk. Voor meer informatie over haar werk kunt u terecht op de volgende website: www.annebuscher.com
Vanwege haar experimentele kijk op het artistieke proces kan ieder werk worden gezien als een artistiek experiment waarmee zij de perceptie van de gebruikte materialen en technieken zichzelf laat overstijgen.
De onophoudelijke stroom van glazen objecten gebruikt Sabine Lintzen (Aachen 1956) om de wereld om haar heen te structuren en organiseren, ze brengt haar gedachten tot materialisatie in het glas. In de voorbije 10 jaar heeft ze zich intensief beziggehouden met DNA-structuren, cel vormen en micro-organismen. Het geblazen glas vangt licht en kleur en speelt hiermee met de omgeving waarin het zich bevindt en de bewegingen van de observant. Het scala aan perspectieven onthult voortdurend nieuwe verbintenissen en kleurenpallets, hetgeen resulteert in een symbiose van ruimte, materie en licht. Sabine Lintzen heeft internationale erkenning mogen ontvangen gedurende de afgelopen decennia, haar objecten kunnen bewonderd worden op meerdere (maandelijkse) tentoonstellingen door heel Europa. Voor bezoeken aan het atelier (kwartier van Maastricht), haar laatste tentoonstellingen en werken kunt u www.sabinelintzen.nl bezoeken.
De onophoudelijke stroom van glazen objecten gebruikt Sabine Lintzen (Aachen 1956) om de wereld om haar heen te structuren en organiseren, ze brengt haar gedachten tot materialisatie in het glas.
Het maison functioneert als een verlengde van de artiesten, een zogenaamd cabinet der wonderen, waarmee we de voortzetting van de culturele conversie, een niveau van inspiratie en simpelweg de samenwerking met de getalenteerde artiesten uitdragen. De inventieve samenwerking brengt een verzameling van gecureerde artiesten en creëert een atmosfeer die positiviteit teweegbrengt middels hun visie van de schoonheid. Met trots presenteren we onze eerste foto collectie " Liber Librum Aperit | Een boek opent het ander " het fotografische project van Lemmie van de Berg, Bas Langemann, Boris Postma en Ruben van Weelden. Mochten de werken u hebben weten te grijpen tijdens uw verblijf, dan nodigen we u graag uit om uw interesse kenbaar te maken aan ons personeel, zij zullen u op de hoogte brengen van meer informatie en de prijzen van de werken.
Met trots presenteren we onze eerste foto collectie " Liber Librum Aperit | Een boek opent het ander " het fotografische project van Lemmie van de Berg, Bas Langemann, Boris Postma en Ruben van Weelden.